ИВАН МАКЕВИЋ

пилот, инструктор летења

Пилот- инструктор В777/787

Рођен 26.03.1956 у Београду. Детињство и рану младост провео на пешчаним динама Новог Београда. Завршио IX Београдску гимназију- природни смер. Одгојен и усмераван у инжењерској породици, заљубљеник у летење од седме године несмањеном жестином до данашњих дана. 1975 уписује ЈАТ-ову Пилотску академију где почиње трку за знањем и вештином летења да би 1-ог октобра 1987 као први у III-ој класи вршачке академије из које је поникао постао Капетан на DC-9 у 32-гој години. Остварио се дечачки сан, али спорт коме је највише захвалан за све каријерне и животне успехе, га је терао на даље, више и боље. 

У ЈАТ- где се запослио као копилот 1980. је прошао школу самоуправљања и озбиљног менаџмента кроз Омладинску организицаију, Синдикат и Спортско друштво чији је оснивач, активни члан и дугогодишњи Секретар. 6 месеци је био помоћник Директора за стандард, дао оставку незадовољан постигнутим. Неке од његових идеја спроведене после 20г…

Поникао у одбојкашком клубу Црвена звезда, давао се том дивном спорту пуних 17 година учећи уметност живота и тимског рада. 1992 одлази из сигурне луке ЈАТ, трбухом за крухом са јединим адутом, вером у себе. Ређају се једна за другом светске авио компаније, Royal Air Maroc, Singapore Airlines (11g), Turkish Airlines (4g уводи у саобраћај В777 као инструктор), El Al, Ethiopian Airlines ( добио преобуку на В787 у 61-ој), Air Peace и као тест пилот за В777 који се после година лежања на земљи поново уводе у саобраћај.

Не пропушта да истакне да је најбоља од свих компанија за које радио био ЈАТ! 

Естета који је загазио и у архитектуру на аматерски начин, реновирајући стан и кућу на селу. За коначно слетање на мејчицу земљу одабрао пољопривреду, основао Газдинство и тренутно гаји боровницу у саксији као и старе сорте кукуруза и пшенице. Чврсто верује да је повратак на село основа здраве будућности Србије.
Енглески течно, француским се служи као кухињом где воли да експериментише са укусима ван клишеа. Физички активан, вози бицикл, клиза од 5-те године, залуђени скијаш и исконски поштовалац природе.

У срећном браку са Олгом, отац четворо деце и деда троје унучади.
Воли Србију и свој Народ, КиМ је Србија, ћирилица је наше писмо, Срби су небески народ у најлепшем смислу тог израза. Србија заслужује да буде звезда водиља другим земљама, што је изводљиво са мало труда и много поштења.

Close Menu