galaxy-2150265_1920

о нама

СВЕТЛО  је велика мрежа  покрета из Србије и расејања који су се удружили у борби против правосудног, економског, социјалног, медијског и геополитичког мрака у данашњој Србији. Потписници оснивачког акта су: покрет Отаџбина (Проф. др Мила Алечковић), Економски покрет (Бранко Драгаш), Истина-Тамарини закони (Бранко Миладиновић) и Војвођанска Унија предузетника (Ненад Миљешић). Сви други постојећи покрети који су пришли СВЕТЛУ и удружења која прилазе овој великој групи , равноправни су и чувају даље свој идентитет, иако су сви прихватили основне тачке заједничке политичке и економске платформе, као и етички кодекс.

Покрети СВЕТЛО делују и унутар и ван Србије преко чланова који живе на пет континената.

Основно начело којим се руководи савез покрета СВЕТЛО јесте борба против политичког лицемерја и непристанак на лажну и коректну опозицију у земљи у којој је укинута већина људска права.

Основни циљ савеза покрета СВЕТЛО јесте некомпромисна борба против самовољног и диктаторског режима у Србији који не признаје народ,  који штити економски и политички криминал унутар државе и обрачунава се са слободним људима на готово нацистички начин. Нико, апсолутно нико, данас не штити човека , нити породицу у Србији. Не постоје ни слободни судови, ни слободна медија, ни прави образовни систем, ни истински социјални центри, нити економски услови преживљавања. Србија је данас (2018.године) прединституционално друштво у коме на примитиван , обестан и агресиван начин о свему одлучује један човек са групом својих пријатеља.

Оваква политичка, правна и економска регресија некада слободарске и поносне Србије није издржива.

Основни циљ савеза покрета СВЕТЛО јесте зато рушење овог тиранског, болесног и пљачкашког поретка. Србија је данас , за већину српског народа , велика тиранија.

Основно средство рушења бахатог режима јесте неизлазак на намештене и договорене изборе са катастрофалним изборним “законом” који никада неће дозволити било какву политичку промену у Србији. Савез покрета СВЕТЛО има моралну улогу да народу и грађанима Србије објасни због чега се једино неизласком на лажне изборе може постићи истина: показати читавом свету да је данашња Србија огољена диктатура.

Циљ покрета СВЕТЛО има три фазе:

1. оголити диктатуру

2. срушити је

3. економски оживети, правно подићи и изградити будућу здраву  Србију заједно са српским расејањем. За реализацију трећег чина наше борбе СВЕТЛО је припремило детаљан политички и економски програм, као и авангардне методе непосредног учествовања у политичком животу сваког грађанина без  лицемерних, скупих и лажних “представника”.

Један једини могући начин разоткривања олигархијске самовоље и диктатуре пред целим светом јесте: не дати легитимитет онима који народу не дају никаква права. Не дати легитимитет значи: не учествовати на лажним и намештеним изборима!

Без овога нема почетка борбе. Без овога ћемо се сви само вртети у демонском историјском кругу вечних жртава.

Зато,

СВЕТЛО позива сва родољубива удружења да приђу савезу и одиграју историјску  улогу у спасавању Србије.

Сваки покрет који нам приђе и сваки члан СВЕТЛА, носиће једну поносну бакљу на коначном путу ослобађања Србије из таме у којој се она данас налази.

Close Menu