Проф. др ВИШЕСЛАВ СИМИЋ

Професор геополитике и међународних односа на угледном институту Монтереј у Мексику

Рођен у Трстенику, 1965. године. Основну и средњу школу завршио у Србији, као и 3 године Факултета политичких наука у Београду, на смеру за Међународне односе.

После одласка у САД дипломирао на Универзитету државе Колорадо у Болдеру на смеру Међународних односа као специјалиста за Средњу и Источну Европу. Мастер из Међународне сарадње и развоја на Истраживачком институту Хозе Ортега и Гасет у Мадриду, а докторат из Државне управе, Школа за постдипломске студије јавне администрације и државне управе у Мексику, на Технолошком институту за високо образовање – Монтереј. Радио као саветник за питања међународних односа и Балкана у Вашингтону за бројне америчке и стране институције и представништва, као и за Уједињене нације и амбасаде страних држава.

Директор и шеф пројеката хуманитарне помоћи и друштвене обнове за Међународну православну добротворну организацију у Москви и Тбилисију. Бројни пословни пројекти у приватном сектору у земљама Латинске Америке. Иследник/преводилац за Суд у Хагу током процеса за ратне злочине против Срба у Челебићима. Последњих 11 година професор геополитике, међународних односа, историје Америке и државне управе на највећем приватном универзитету Латинске Америке – Технолошки институт Монтереј – у Мексику, у главном граду и у државама Мексико, Морелос, Чивава и Пуебла. 2014. – признање – Професор који инспирише; 2015. – Најбољи професор Школе за приватно предузетништво.

Добитник награда за песништво и књижевност у САД и Србији (Роман године 2000. – Српска књижевна задруга). Говори енглески, шпански, руски и француски.

Close Menu