EM TEHNOLOGIJA

za vašu savršenu organsku baštu

  • NEMA KOPANJA,   NEMA ĐUBRENJA,   NEMA PESTICIDA

SA EM TEHNOLOGIJOM SE DOBIJA ŽIVA ZEMLJA KOJA:

  • povećava prinose – ubrzava sarevanje za 10-15 dana
  • povećava sadržaj vitamina i karotena u plodovima
  • povećava za dva puta dužinu čuvanja voća i povrća
  • snižava količinu nitrata u plodovima za 2-3 puta
  • pretvara mikro i makroelemente iz zemljišta u oblike koji se lako apsorbuju
  • pretvara organski otpad u efikasno đubrivo
  • ubrzava stvaranje humusa

BAJKAL M1

Mikrobiološko đubrivo poslednje generacije „Bajkal EM -1″ u obliku koncetrata, zapremine 40 ml.

Koncentrat je oblik pogodan za transport i čuvanje. Zbog toga vas podsećamo da od koncentrata morate, u skladu sa uputstvom na pakovanju, pripremiti preparat.

Uputstva za upotrebu pripremljenog preparata

Preparat ( ne koncentrat ) „ Bajkal EM-1 „ je namenjen tretiranju semena pred setvu, zalivanju rasada, jesenjoj i prolećnoj obradi zemljišta, prihranjivanju poljoprivradnih kultura ili preko korena ili spolja, pripremi EM –komposta, koji je nekoliko puta produktivniji od stajnjaka.

Sastav: fotosintetičke bakterije, bakterije koje vezuju azot, bakterije mlečne kiseline , kvasci, produkti delovanja mikroorganizama.

U periodu prolećne obrade zemljišta, treba politi leje rastvorom preparata „ Bajkal EM-1 „ u srazmeri 1:100 ( pola čaše na vedro vode) i prekriti malčom. Potrošnja : 2-4 l radnog rastvora na 1m2. Sadnju biljaka treba vršiti tek tri dana nakon obrade zemljišta.

Predsetvena obrada semena se vrši njihovim namakanjem u radnom rastvoru, dobijenom rastvaranjem preparata „ Bajkal EM -1 „ u vodi u srazmeri 1:2000 ( 0,5 ml na 1l vode), vreme namakanja je 1 -2 sata. Potreban je 1l radnog rastvora na 0,5 kg semena.

Za zalivanje rasada se koristi preparat rastvoren u srazmeri 1:2000 ( 0,5 supene kašike na vedro vode ). Orošavanje se obavlja 4-5 puta u toku gajenja rasada.

Za zalivanje preko korena potrebno je rastvoriti preparat „ Bajkal EM – 1″ u srazmeri 1:1000 ( 1 supena kašika na vedro vode) i zalivati biljke jednom nedeljno. Količina koja se upotrebljava : 1,5 – 3 litre radnog rastvora na 1m2.

Najefikasnije je korišćenje EM – komposta.

Za pripremu EM – komposta je potrebno: 1.) razrediti preparat „ Bajkal EM -1″ u srazmeri 1:100 ( pola čaše na vedro vode ); 2.) ravnomerno navlažiti tim rastvorom stajnjak , piljevinu, lišće ili bilo koju drugu organski otpad ( do vlažnosti od 60 – 65%); 3.) dobro treba izmešati i pokriti polietilenskom folijom . Pri temperaturi vazduha od 20 do 25S◦ već nakon 2 -3 nedelje kompost se može nanositi na zemljište oko korena. Svež EM – kompost ne treba nanositi na zonu oko stabla.

Jesenja obrada daje najbolje rezultate pri obnavljanju plodnosti zemljišta.

Nakon žetve je potrebno obilno ( 2 -3 litra na 1m2) zaliti leje rastvorom preparata „ Bajkal EM -1″ u koncentraciji 1:100 ( pola čaše na vedro vode), prekriti malčom i ponovo zaliti.

Mere opreza: nivo opasnosti 3. Pri radu sa preparatom, potrebno je poštovati mere bezbednosti i pravila lične higijene, preporučene za preparate 3 nivoa opasnosti.

Prva pomoć pre odlaska lekaru. Ako preparat padne na kožu, treba ga oprati vodom. Ako dospe u oči, treba ih isprati velikom količinom vode. U slučaju da se proguta, treba popiti nekoliko čaša vode a zatim izazvati povraćanje.

Preparat je potrebno čuvati u tamnoj, suvoj prostoriji na temperaturi od 0 do 20◦S, daleko od prehrambenih proizvoda, van domašaja dece. Ispražnjeno pakovanje se uklanja sa kućnim đubretom na predviđeno mesto.

Količina koncentrata je 40 ml.

O tome, kako uz pomoć EM – tehnologije dobiti na balkonu 50 kg paradajza ( ili krastavaca ) na jednom stablu, kao i o drugim mogućnostima preparata „ Bajkal EM – 1″ možete saznati iz knjiga i časopisa o EM – tehnologiji.

 

CENA za Srbiju:

30ml … 1.250 dinara + poštarina  

40ml … 1.650 dinara + poštarina

 

 

METARIZIN

Način upotrebe: Prašak rastopiti u vodi ( Potrebna količina, 5-10 grama na 10 litara vode, za 100m2)

Napravljen preparat uneti u zemljište, na bilo koji način, zemlja mora biti vlažna, nikako suva.

Ova gljivica oštećuje sve insekte koji žive ili prezimljavaju u zemlji te tako smanjuje njihovu populaciju.

Jednom unesena u zemljište, gljivici se ne gubi trag više godina.

Gljivica ne trpi hemijske preparate, kojima se prska korov.

Gljivica obogaćuje zemlju azotom razlagajući štetočine, te tako povećava prinose.

Preparat nije opasan za ljude, životinje, pčele.

Rok trajanja 12 meseci na tamnom i suvom mestu.

CENA:

50 gr …. 1.300 din + poštarinaTAMIR

 

Ojačan mikrobiološki preparat za ubrzano kompostiranje biljnog i kuhinjskog odpada. Za uništavanje korovskih biljaka, za uklanjanje smrada iz septičkih i jama sa osokom. Pakovanje 40 ml.  koncetrata + melasa za aktivaciju  

CENA za Srbiju:

40 ml … 1.650 dinara + poštarina  

Close Menu