Esenser (Essenceair) je patentirano sredstvo sa sadržajem odabranih esencijalnih ulja medicinskih biljaka koja, pod uticajem telesne temperature, 4-5 nedelja isparavaju odmereno i kontinuirano u neposrednoj blizini disajnih organa i kože (uz pomoć svoje kopče ili magneta kači se sa unutrašnje strane odeće, obično do tela). 

Vazduh koji tada udišemo i primamo preko kože, sadrži esencijalne komponente vazduha u čistoj prirodi. Zvanična medicina kaže da se preko stotinu bolesti leči i prevenira zdravijim vazduhom. Iskustva primene esensera kroz različite programe to potvrđuju: BRONHI SINUS (sinusi, bronhije…), RADOST SRCA (aritmije, tahikardije…), ANTISTRES (stres, nesanica;.. valunzi…), ZDRAV STOMAK (varenje, mučnina…), KONCENTRIL (koncentracija), 

ZLATIBOR, PRIMORJE, SVETA GORA,itd.

Za izradu jednog ESENSERA, uglavnom je  potrebno više od jedog kilograma medicinskih biljaka.

Esensere mogu koristiti sve kategorije stanovništva, a posebno ljudi u preurbanizovanim i nezdravim sredinama, kod izloženosti zarazama, sa zdravstvenim problemima, u poodmaklim godinama…

Nije za osobe koje su alergične na etarska ulja medicinskih, aromatičnih biljaka. Jeste i za osobe alergične na polen biljaka, a neki programi se u tim slučajevima posebno preporučuju (BRONHI SINUS).

Tu je takođe nekoliko izabranih programa zasnovanih na primeni najkvalitetnijih etarskih i hladnoceđenih biljnih ulja: 

REUMIN (reuma i dr. koštano-zglobni problemi)

HERPESKIN (herpes simplex, zoster, labialis)

BIOKLINER (helikobakter, kandida…)

zatim sprejevi sa snažnim antimikrobnim dejstvom:

ANTISEPT M

ANTISEPT B

ANTISEPT K

i na kraju manje količine najkvalitetnijih etarskih ulja koje su odvojene od količina neophodnih za pripremu preparata. 

Esenser: RADOST SRCA 

(aritmije, tahikardije, palpitacije… povišen krvni pritisak)

Prijatan, topao, umirujući sastav eteričnih ulja koji se u ovom programu pokazao efikasan čak i kod aritmije apsolute (pri čemu je korišćen magnetni držač), već godinama se uspešno koristi kod problema sa aritmijom, tahikardijom, povišenim krvnim pritiskom… uglavnom kada su oni posledica stresa.

Ne treba da ga koriste osobe koje imaju brahikardije (usporen rad srca) ili nizak krvni pritisak. 

Nosi se zakačen sa unutrašnje strane odeće, kao i drugi esenseri, po mogućnosti do tela, a u ovom slučaju uglavnom na levoj strani ili (obično preko noći kada se koncentracije u našoj blizini povećava) u dnu grudne kosti.

Preko disajnih organa i aplikacijom preko kože, esencijalna ulja dospevaju u naš krvotok, a odatle do organa i svih ćelija, pogotovo onih u blizini. 

Esenser ZDRAV STOMAK 

(problemi rada organa za varenje, mučnina, gorušica, nadimanje…)

Ovde su primenjena etarska ulja sa snažnim stimulativnim dejstvom na naš sistem za varenje hrane. Nije delotvoran kada su problemi posledica delovanja helikobakter p. ili candida a. Korisnici su vrlo zadovoljni, a ozbiljna poboljšanja u radu organa za varenje su imali i oni kojima su ti organi zbog dugogodišnjlh, iscrpljujućih dijaliza, počeli da otkazuju. Ovaj esenser se nosi zakačen sa unutrašnje strane gornjeg dela odeće, a noću, 2-3 prsta ispod grudne kosti, tj. u nivou želudca. 

Sa magnetnim držačem i ovde su rezultati i brži i veći. 

Sadržaj ovog programa traje i do 5 nedelja.

Nije za trudnice! Nije za osobe alergične na etarska ulja medicinskih biljaka.

 

Cena: 1000 din

Esenser KONCENTRIL (koncentracija)

Samo tokom primene je moguće povećanje koncentracije i do 30%. 

Studenti, advokati, učenici, menadžeri… tokom ispita, nastupa, učenja… svi, sa nepodeljenim iskustvom, potvrđuju da ovaj program u potpunosti ispunjava svoju namenu.

Sastav je rezultat laboratorijskog ispitivanja uticaja eteričnih ulja na našu pažnju i sposobnost kognitivnog delovanja.

Koristi se po potrebi, a nakon upotrebe se ponovo zatvara i čuva u frižideru do sledeće prilike. 

Close Menu