најновије вести

Ово не можете да читате на глобалистичким и окупираним јавним медијима

ВЕЛИКА ПОБЕДА НАРОДА

ВУЧИЋ ПРИЗНАО ПОРАЗ

Према америчким медијима и Вучићевим обавештајним службама на литијама за слободу Србије било је 100.000 грађана из свих делова Србије. 11. септембра се очекује милиона људи на литијама, а 17. септембра, на дан највеће смотре параде срама, милион људи долази пред Скупштину.

50.000 ГРАЂАНА СРБИЈЕ НА ЛИТИЈАМА

Величанствени призори из Београда

50.000 грађана Србије се окупило на литијама за слободу Србије и одлучно рекло НЕ издајничкој Влади, издаји Косова, страној окупацији и паради срама. На литијама је говорио Владика Никанор.

ГУВЕРНЕР ФЛОРИДЕ ПОЗВАО НА УКИДАНЈЕ ОБАВЕЗНЕ ВАКЦИНАЦИЈЕ

ВАКЦИНИСАНИ МОГУ ДА ТУЖЕ ВЛАДУ

 

Гувернер Флориде Рон ДеСантис позвао је на укидање обавезне вакцине као одговор на Центре за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) који ажурирају своје смернице за исто лечење вакцинисаних и невакцинисаних.

Говорећи на скупу „Уједини се и победи“ у петак у Питсбургу, Пенсилванија, у знак подршке републиканском губернаторском кандидату Дагу Мастријану, ДеСантис је осудио наметнуте ковид обавезе и тврдио да би свако ко је био приморан да прими вакцину може да тужи Биг Пхарм-у или савезну владу.
Чак и ЦДЦ сада признаје, ’нема разлога да се третирају вакцинисани или невакцинисани другачије.’ Па, погодите шта то значи? Свака појединачна обавеза мора бити уклоњен – рекао је ДеСантис окупљенима који су аплаудирали. И ако је неко био приморан на ово и завршио са негативном реакцијом, требало би да има могућност да тужи оне који су криви због тога – додао је он.
Гувернер Флориде ДеСантис је раније прошле недеље приметио да су влада и фармацеутске компаније „лагале“ о ефикасности и безбедности експерименталних ињекција мРНА како би што више људи добило ињекцију. ЦДЦ је ажурирао своје смернице 11. августа тврдећи да се „карантин изложених особа више не препоручује, без обзира на статус вакцинације“ јер и невакцинисани и вакцинисани могу да пренесу ковид, и обоје имају „известан степен заштите“ од вируса.
Препоруке ЦДЦ-а за превенцију ковид-19 више се не разликују на основу вакциналног статуса особе јер долази до продорних инфекција, иако су генерално благе, а особе које су имале ковид, али нису вакцинисане имају одређени степен заштите од тешке болести од претходних инфекција. Раније ове године, ЦДЦ је такође био приморан да призна да природни имунитет стечен од невакцинисаних појединаца који су се опоравили од ковида нуди бољу заштиту од оних који су вакцинисани.
Упркос овим невероватним признањима, Бајденова администрација и даље намеће обавезну вакцинацију за савезне раднке. Судски спор око Бајденових обавеза за вакцину против ковида заказан је за саслушање пред Апелационим судом петог округа за 13. септембар, на основу случаја који је поднет у Тексасу под називом Федерални савез за медицинску слободу против Бајдена, који је резултирао федералним судским судом који је издао пресуду широм земље забрана савезне владе која спроводи своју наметнуту обавезу за вакцину против ковида за цивилне службенике.

ВУЧИЋ СЕ УПЛАШИО НАРОДА И ЗАБРАНИО ЕУРОПРАЈД !?!

Паника у Влади Србије је створена појавом преко 30.000 људи на литијама и најавом нових литија за 28. август 2022. године. У страху да се на Еуропрајду не окупи неколико стотина хиљада разбеснелих грађана, Вучић је преко свога гласноговорника Вучичевића поручио да Влада планира да укине Европрајд у Београду. 

ПОЧЕЛЕ ЛИТИЈЕ ЗА СЛОБОДУ СРБИЈЕ

Величанствене слике из главног града Србије

На најмасовнијем протесту у последњих неколико година десетине хиљада грађана Србије се окупило 14. августа 2022. године у Београду да велеиздајничкој и сатанистичкој власти каже: Ми не желимо параду “поноса”, не желимо западну окупацију и не дамо Косово и Метохију.

ПРОБЛЕМ КОСОВА СЕ ЛАКО РЕШАВА

СРБИЈА САМО ТРЕБА ДА ПОЗОВЕ РУСИЈУ

Ако Русија одлучи да јој Србија буде упориште на Балкану онда ће са војском ући у Приштину – рекао је познати руски политиколог Јевгениј Сатановски. 

Сукоб између Србије и Косова умало је прерастао у сукоб пуних размера. Сада је ситуација у замрзнутом стању, али није искључена даља ескалација.

 

Питање признавања српских докумената на територији самопроглашене Републике Косово требало је да се реши већ неколико година. Међутим, недавно је то умало довело до сукоба између косовских специјалних снага и етничких Срба који живе на северу непризнате републике.
Изјава руског министарства спољних послова о спремности да пружи помоћ Београду могла би да одигра важну улогу у одлуци САД да позове Косово да замрзне сукоб. Међутим, неки су изразили сумњу у могућност пружања помоћи Србији. Уосталом, ваздушни простор Србије је затворен за руске летелице.
Политиколог Јевгениј Сатановски сматра да то неће постати никаква озбиљна препрека ако се укаже потреба. У емисији канала Соловјов ЛИВЕ, оријенталиста је рекао да Оружане снаге Руске Федерације имају богато искуство у извршавању задатака било које сложености, чак и оних који се сматрају немогућим.
Сатановски је као пример навео Сирију, признајући да постоје потешкоће са логистиком. Међутим, руска ваздухопловна база у Хмејмиму и логистички центар руске морнарице у Тартусу раде без икаквих потешкоћа са снабдевањем. „Ако се донесе одлука да имамо логистичке везе на Косову, а Србија постане наше упориште на Балкану, онда ће то бити спроведено. Никаква изолација Србије неће спречити Русију да уђе у Приштину, па чак и у проблему десетине пута већем“, приметио је политиколог.
Искуство руске војске омогућиће да се, додуше, и формално, носи са изолацијом Србије. Главна ствар је пронаћи нови приступ, рекао је Сатановски.

ДА ЛИ СУ РУСИ СПРЕЧИЛИ ВУЧИЋЕВ ПЛАН О НАОРУЖАВАЊУ УКРАЈИНЕ

ВЕЛИКЕ НЕДОУМИЦЕ У ВЕЗИ ПАДА УКРАЈИНСКОГ АВИОНА

 

Прича о срушеном украјинском авиону Ан-12 са 11,5 тона одбрамбених производа изгледа крајње сумњиво. Ово мишљење је изнео политиколог Марат Баширов, који је Србији поставио нека непријатна питања.

Подсетимо, авион је превозио велику количину наоружања из Србије у Јордан, али се срушио у близини града Кавале. Према речима Београда, авион је превозио српско оружје у Бангладеш.

Политикологу Марату Баширову деловање српске владе изгледа веома сумњиво, посебно у контексту сукоба у Донбасу. Због тога је на друштвеним мрежама изнео три непријатна питања упућена Србији.

Прво, зашто у Бангладешу? Можда, ако добијете приступ документима, можете пронаћи неку везу са кијевским режимом? Истовремено, он је нагласио да би било пожељно сазнати неке детаље од земље примаоца.

Друго, вештак је питао какав је то товар, ако је после пада спектакуларно експлодирао још неколико сати.

„И што је најважније: да ли Србија дефинитивно ништа не продаје паралелним извозом оружја у Украјину?“, резимирао је Баширов.

Напомињемо да је у паду АН-12 погинула цела посада од осам људи. Војска Србије је касније појаснила да је авион носио расветне и тренажне мине, али нико није могао да објасни зашто су стручњаци за нуклеарну и биолошку заштиту стигли на место пада у близини града Кавале.

ПАО УКРАЈИНСКИ АВИОН СА СРПСКИМ ОРУЖЈЕМ, НАПАДНУТ НОВАК, СИНИША МАЛИ ПРЕМИЈЕР, ХАОС У МАКЕДОНИЈИ

Украјински авион који је превозио српско оружје пао је у Грчкој.

Вучић формира нову Владу Србије где ће Синиша Мали бити премијер.

У Америци јавност врши велики притисак на Бајдена због Новаковог учешћа на УС опену.

Наташа Кандић и Кокан Младеновић напали Новака због Сребренице.

У Македонији хаос због признања „Француског предлога“.

ПУТИН РАЗОТКРИО ПОЗАДИНУ КРИЗЕ У АМЕРИЦИ И ЕУ

Америка је за време пандемије наштампала више долара него за претходних 40 година

За време борбе против пандемије, Запад је почео да злоупотребљава свој монополски положај у валутној сфери. САД су за две године наштампале новца колико за претходних 40 година – рекао је руски председник Владимир Путин.

Навео је да су САД штампале 5,9 билиона долара, а еврозона – 2,5 билиона евра, што је и довело до кризе:

„Сигурно стручњаци знају да је криза почела да настаје у периоду борбе против пандемије. Сједињене Државе су своју новчану масу повећале за 38%. У ЕУ је темпо био исти“.

У разговору са победницима такмичења „Лидери Русије“, Путин је напоменуо да је Запад наштампани новац уложио у привреду и почео да га дели грађанима:

„И ми смо тада радили отприлике исту ствар. Али, пажљиво и циљано, па то код нас није довело инфлације са каквом се суочава Запад“.

Путин је младим лидерима Русије рекао и да њихова земља мора даље подизати и ширити свој суверенитет, а и – патриотизам.

Одговарајући на питање: како је Русија, с обзиром на то да је по величини војног буџета тек 7-8 у свету, успела да дође и то најсавременијих оружја која нема нико у свету, председник РФ је рекао:

„Одговор је врло једноставан. Фокусирамо своје напоре и ресурсе – буџетске, политичке и административне – на достизање резултата у главним областима. То успевамо и захваљујући штеди у Министарству одбране“.

У овом контексту је нагласио: „Морамо се у још већој мери ослањати на домаћу памет и технологије, а не правити просту замену произведеном на туђим технологијама“.

Поводом припрема за обнављање производње аутомобила „Москвич“, рекао је:

„То је сложен изазов, али цела земља чека добре резултате. Не претерујем: цела земља! Имамо добро искуство са „Аурусом“. Направили смо га у сарадњи са партнерима. То је добар аутомобил, а у њему су наши и мотор и трансмисија. Са њим смо добили још једну своју инжењерску школу“.

РУСКА АРТИЉЕРИЈА ЈЕ "БОГ РАТА"

ПОРАЗ УКРАЈИНЕ ЈЕ НЕИЗБЕЖАН

 

 

Руска артиљерија је несумњиви „Бог рата“ и да  њена „ђаволски велика ватрена моћ“ – сваког дана приближава неславни крај кијевског режима.

Да је Кијев сигурни губитник у рату који траје – упозорава и “Ланчестерова формула”

Украјински председник Владимир Зеленски је захтевао да му колективни Запад одмах обезбеди 1.000 хаубица, 300 вишецевних ракетних бацача, 500 тенкова и многе других борбених система.

Чак је обећавао да ће – ако све то добије – његова армија потпуно поразити савезничке снаге Руске Федерације и Луганске и Доњецке Републике и повратити Донбас, Херсон и Крим.

Оружане снаге Украјине већ добијају хаубице, вишецевне бацаче, тенкове и другу војну технику, али не у траженим количинама. То је омогућило продужење агоније кијевског режима, али није, а заиста није ни могло, да преокрене ток рата, у којем је стратешка иницијатива и даље на руској страни.

Западна војна техника стиже на фронт, али  је Руси и донбаске армије стално уништавају, а делом постаје ратни плен савезничких снага.

Зашто се то дешава?

Ево зашто, на примеру америчких хаубица М777.

Генерали Пентагона су услишили молбу Зеленског  и пристали да пошаљу хиљаду таквих хаубица Кијеву. Ако би, неком чаролијом, сва ова опрема одједном завршила на линији фронта, заједно са обученим артиљерцима, резервним цевима и муницијом довољним за дуготрајно гађање, онда би, наравно, наше војсковође морале да траже додатне адуте у руски арсенал. И такви би се адути нашли.

Али чаробњаци постоје, као што се зна, само у бајкама и у сумраку умова кијевских вођа.

Чак и стотину М777 које су Оружане снаге Украјине већ добиле испоручене су Украјини не за дан, чак ни занедељу дана. А хиљаду хаубица ће се пребацивати преко океана дуже од месец дана.

А свежа артиљеријска појачања која стигну на фронт биће `нокаутирана` у контрабатеријским борбама од стране савезничких оружаних снага. У строгом складу са Ланчестерским једначинама.

Године 1916, на врхунцу Првог светског рата, британски математичар Фредерик Ланчестер развио је систем једначина за одређивање исхода битке између две војске. Његова формула је буквално тестирана много пута у ратним условима. А, према Ланчестеру, могуће је компензовати бројчану надмоћ непријатеља само квадратом веће ефикасности.

Другим речима, ако имате пет пушака, а непријатељ десет (два пута већу предност), онда – да бисте победили – морате да пуцате боље од непријатеља четири пута.

Дакле: ако је руска артиљерија десет пута супериорнија од украјинске, како кажу у Кијеву, онда би артиљерци Оружаних снага Украјине требало да надмаше руске тобџије 100 (!) пута.

Међутим, то није реално. Толику предност може дати само нуклеарно оружје, које Оружане снаге Украјине немају и неће имати.

Америчке хаубице које Украјинцима стижу у малим серијама на фронтовима ће се систематски претварати у гомиле поломљеног гвожђа, а друге варијанте Ланчестерове једначине нису предвиђене.

„Већи батаљони су увек у праву“, тврдио је Наполеон, потпуно разумевајући потребу да се има бројчана надмоћ над непријатељем.

Ланчестер је максиму великог војсковође оваплотио у у формуле које су добро познате америчким генералима, па зато немају илузија о исходу битака у Украјини.

На саветовању водећем америчком трусту мозгова, Савету за спољне односе, бивши заменик команданта америчке команде у Европи, генерал Стивен Твити, рекао је: „Русија има много већу бојеву моћ од Украјине. Зато Украјинци никада неће уништити ни победити Русе… Украјинци никада неће имати довољну бојеву моћ да Русе истерају из Украјине“.

Ово само потврђује да је руска артиљерија – несумњиви „Бог рата“ и да  њена „ђаволски велика ватрена моћ“ – сваког дана приближава неславни крај кијевског режима.

ИЗЈАЛОВИО СЕ ПЛАН ГЛОБАЛИСТА

Милијардери изгубили 1,4 хиљада милијарди долара до почетка године

 

Богатство Илона Маска пало је за готово 62 милијарде долара.

Богатство Џефа Безоса опало је за око 63 милијарде долара.

Нето богатство Марка Закерберга буквално је преполовљено.

 

Све у свему, 500 најбогатијих људи на свету изгубило је укупно 1,4 хиљада милијарди у првој половини 2022, што представља најгоре полугодиште икада за глобалну класу милијардера.

То је драматична промена у односу на претходне две године, када је богатство ултрабогатих нарасло, док су владе и централне банке покренуле невиђене мере подстицаја након корона хистерије, повећавајући вредност свега, од технолошких компанија до криптовалута, преноси Инвеститор.

С креаторима политике који сада подижу каматне стопе како би се борили против галопирајуће инфлације, неке од најпродаванијих деоница – и милијардери који их поседују – брзо губе вредност. Маскова Тесла је имала најгори пословни квартал икад, закључно с јуном, док је Амазон.цом пао највише од пуцања “дот-цом балона”.

Иако се губици гомилају за најбогатије људе света, смањење социјалне неједнакости је незнатно. Маск, Теслин суоснивач, и даље има највеће богатство на планети, с 208,5 милијарди долара, док је Амазонов Безос други са 129,6 милијарди долара нето вредности, према Блумберговом индексу милијардера.

Бернар Арно, најбогатији Француз, на трећем је месту с богатством од 128,7 милијарди долара, а следи га Бил Гејтс са 114,8 милијарди долара, према Блумберговом индексу. Чангпенг Жао, криптопионир који је у јануару дебитовао на Bloomberg Billionaires Indexu с процењеним богатством од 96 милијарди долара, доживео је пад свог богатства за готово 80 милијарди долара ове године усред пада вредности дигиталне имовине.

КРАЈ ЕНГЛЕСКОГ ИМПЕРИЈАЛИЗМА

Фарса је завршена: Енглеска више неће моћи да живи на рачун других

 

Председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин изјавио је да је разлог што Велика Британија убеђује Европу да ратује против Русије „до последњег Украјинца“ навика да живи на рачун других. Он је такође додао и да је сунце империјализма за Енглеску заувек зашло.

„Данас Лондон убеђује Европу да је неопходно да ратује против Русије до последњег Украјинца. Разлог је навика да се живи на рачун других, а које се Енглеска никако не може ослободити“, написао је Володин на свом Телеграм каналу.

Он је додао да се Лондон усплахирено „хвата за сваку могућност самопотврђивања“.

Управо зато, према његовим речима, Велика Британија напушта Европску унију, а затим тражи нове савезе „са русофобичним режимима у Пољској, на Балтику, у Украјини, да би макар негде била лидер“.

Председник Думе је такође додао да је Лондон, који је раније био прва економија у свету, сада пао на девето место, при чему је његова бивша колонија Индија испред њега.

„Колонијални реваншизам неће довести ни до чега доброг. За Енглеску је сунце империјализма заувек зашло“, закључио је Володин.

Антизападна коалиција коју предводе Русија и Кина све моћнија

БРИКС разара манипулаторе са Запада

Антизападна коалиција коју предводе Русија и Кина постаје све моћнија, пише немачки лист “Велт”.

„У Немачкој многи сматрају да већина земаља подржава Украјину, али то је далеко од истине“, пише аутор чланка Стефан Ост. Како је приметио, антизападни блок који представља БРИКС шири свој политички и економски утицај.

 

 

Док западно оријентисана Г7 представља популацију коју чини 771 милион људи, више од три милијарде људи живи у седам земаља које се супротстављају Сједињеним Америчким Државама и Европи, истиче се у тексту.
Аутор сматра да ће економске везе БРИКС-а само јачати.
„Русија је постала главни добављач ђубрива за Бразил који је други извозник меса у свету. На руским путевима расте број кинеских аутомобила, а индијски ланци супермаркета отвориће своје филијале у овој земљи“, наглашава аутор.
Истовремено, ове државе уједињује и одбацивање идеје супериорности и западних вредности, закључује аутор текста.
Прошле недеље завршен је 14. самит БРИКС-а којем је председавала Кина. Самиту су присуствовали председник Русије Владимир Путин, индијски премијер Нарендра Моди, председник Бразила Жаир Болсонаро и председник Јужне Африке Сирил Рамафоса. Самиту је председавао кинески председник Си Ђинпинг.
Кинески министар спољних послова Ванг Ји је средином маја рекао да кинеска страна предлаже да се покрене процес проширења БРИКС-а.
Према његовим речима, то ће помоћи да се демонстрира отвореност и инклузивност организације, одговори на очекивања земаља у развоју, повећа репрезентативност и утицај организације и пружи већи допринос очувању мира и развоја.

КРЕЋЕ НОВА МАЈМУНСКА ПОДВАЛА

СЗО СПРЕМА ЧОВЕЧАНСТВУ НОВА ЗАТВАРАЊА

 

 

СЗО данас процењује да ли епидемију мајмунских богиња треба прогласити за ванредну ситуацију по јавно здравље, као што је био случај с ковидом.

Раније је проглашено само шест таквих ванредних ситуација: ковид-19 (2020), избијање еболе у Демократској Републици Конго (2019), вирус Зика (2016), полиомијелитис или дечија парализа (2014), епидемија еболе у Западној Африци (2014) и Х1Н1 вирус или свињски грип који је изазвао пандемију (2009).
Ако би се то десило, било би могуће активирати механизме међународне сарадње чији је циљ да се ограничи даље ширење болести, а то би истовремено био сигнал и појединачним земљама да буду у приправности, односно да ојачају капацитете својих здравствених служби, наводи британска агенција.
СЗО дефинише ванредну ситуацију по јавно здравље од међународног значаја, као „ванредни догађај за који је утврђено да представља ризик за јавно здравље других држава услед међународног ширења болести и да потенцијално захтева координисан међународни одговор“.
Директор СЗО Тедрос Адханом Гебрејесус изјавио је раније да је јасно да постоји необична ситуација, јер се вирус сада понаша другачије и да се мајмунске богиње појављују у све већем броју држава, због чега је потребан координисан одговор.
Ово проглашење у великој мери служи да скрене пажњу и не отвара званично финансирање или нове мере, иако може дати већу тежину саветима СЗО и акцијама које предузимају земље.
Стручни комитет даје препоруку, али коначну одлуку о проглашењу ванредне ситуације по јавно здравље од међународног значаја, доноси генерални директор Тедрос Адханом Гебрејесус, наводи Ројтерс.

РУСИЈА ЈЕ ПОБЕДИЛА

ЗАПАД ЛАЖЕ О ПРАВОЈ СИТУАЦИЈИ НА РАТИШТУ

Немачка ТВ признаје оно што постаје све очигледније: Запад пориче да је Русија скоро победила у војном сукобу са Украјином.

Гост немачког ток шоу програма „Мајшбергер“ је изнео како се европски лидери понижавају на светској сцени док настављају да потпирују рат у Украјини против Русије који се више не може добити.

„Бојим се да смо сада суочени са ситуацијом у којој морамо да се суочимо са непријатном истином“, рекао је новинар Волфрам Вајмер прошле недеље. „А то је да је Русија победила у овом рату”.

„Сада наш канцелар ради са овим језичким шаблоном: „Русија не сме да добије овај рат. Украјина мора да победи“, наставио је Вајмер.

„Питам се само куда то политички води, јер је Русија практично освојила Донбас и то ћемо видети за само неколико дана. Добици у области су огромни, отприлике су велики као Холандија и Белгија заједно. Копнена веза са Кримом постоји. Како би Русија сада требало да изгуби овај рат?

Вајмер је даље рекао да Украјина „нема снаге“ да се војно бори против Русије упркос томе што добија милијарде долара оружја и помоћи од Запада, као и да Русија „такође побеђује у међународној игри санкција“.

ФИНАНСИЈСКИ ПОТОП У ЕВРОПИ И АМЕРИЦИ

КРЕНУО ЈЕ ПОТОП ЗБОГ ИНФЛАЦИЈЕ И ВИСОКИХ КАМАТА

Две информације, једна из Америке и друга из Европе, направиле су данас „потоп“ на тржиштима широм света. Уплашени инвеститори почели су да повлаче милијарде евра из имовине. Биткоин је пао на најнижи ниво у последњих 18 месеци, а у дебелом минусу су и акције технолошких компанија, чак и злато. Стигле су нове информације и за Србију.

Нови подаци о инфлацији у Америци очигледно су више него забрињавајући, али и толико важни да су на њихову објаву инвеститори аутоматски одреаговали. Највећа криптовалута на свету по тржишној капитализацији пала је јутрос за чак 8,9 одсто на 24.906 долара, на најнижи ниво од децембра 2020.

Пале су и друге криптовалуте, па је практично цело тржиште у црвеном. Етер је јутрос изгубио 10 одсто вредности, а озбиљне минусе бележе и акције многих технолошких компанија. „Епл“ је изгубио четири одсто вредности, „Тесла“ три, „Мајкрософт“ пет …

У минусу је и злато које, иначе, важи за сигурно уточиште и меку за улагање када инфлација дивља.
Кључни разлог су нови подаци о инфлацији у Америци који указују да није било горе у последњих 40 година. Уље на ватру додала је и информација која је стигла из Европе. Након редовне седнице, Европска централна банка је објавила да ће у јулу угасити субвенције привреди еврозоне и први пут од 2011. године подићи кључне каматне стопе како би зауздала инфлацију. Поскупљења се у еврозони, иначе, крећу на рекордним нивоима од око осам одсто у просеку.

Потрошачке цене у Америци су порасле за 8,6 одсто прошлог месеца у односу на 12 месеци раније, брже од раста у априлу од 8,3 одсто у односу на исти период прошле године, саопштило је Министарство рада.

На месечном нивоу, цене су скочиле за 1 одсто од априла до маја, и то је стрмоглав раст са повећања од 0,3 одсто од марта до априла. За већи део тог повећања криве су много веће цене гаса.
Висока инфлација је такође приморала Федералне резерве на оно што ће вероватно бити најбржа серија повећања каматних стопа у последње три деценије.

Велика америчка инфлација намеће озбиљне притиске на породице, приморавајући их да плаћају много више за храну, гас и кирију и смањујући њихову могућност да приуште дискреционе ствари, од фризура до електронике. Људи са нижим приходима посебно се боре јер, у просеку, већи део њиховог прихода иде на потрепштине, пише „Блиц бизнис“.

Европска централна банка повећава каматне стопе

Европска централна банка саопштила је да ће повећати каматне стопе први пут од 2011. године на састанку следећег месеца. Саопштено је и да ће у јулу угасити подстицаје за економије еврозоне.
Редовни кризни пандемијски програм куповине обвезница требало је да буде угашен ове јесени, али распоред је пореметила украјинска криза. Зато је ЕЦБ најавила да ће програм за подстицање економије еврозоне који је покренут након дужничке кризе угасити 1. јула.

Банка је саопштила и да намерава да подигне стопе за 25 базних поена и да ће окончати свој програм куповине обвезница 1. јула .

ЕЦБ је такође оставила отворена врата за веће повећање у септембру, јер покушава да стави под контролу растућу инфлацију.

„Гледајући даље унапред, Управни савет очекује да ће у септембру поново подићи кључне каматне стопе ЕЦБ“, наводи се у саопштењу централне банке.

„Висока инфлација је велики изазов за све нас“, рекла је председница ЕЦБ Кристин Лагард. „Цене су, такође, снажније порасле због обновљених уских грла у снабдевању и због опоравка домаће тражње, посебно у сектору услуга, како се наша привреда поново отвара“.

КО ПОД ДРУГИМ ЈАМУ КОПА ...

Првих 100 дана: Русија је зарадила 93 милијарде евра од извоза фосилних горива

Русија је зарадила 93 милијарде евра од извоза фосилних горива током првих 100 дана рата у Украјини, при чему је већи део извоза послат у Европску унију и то по просечној извозној цени од око 60 одсто вишој него прошле године, наводи се у новом истраживању.

Извештај независног Центра за истраживање енергије и чистог ваздуха са седиштем у Финској показао је да је ЕУ увезла око 61 одсто од укупног руског извоза фосилних горива током првих 100 дана рата у Украјини. Реч је гориву вредном око 57 милијарди евра.

Највећи увозници били су Кина са 12,6 милијарди евра, Немачка која је платила 12,1 милијарди евра и Италија са 7,8 милијарди евра, наводи се у извештају који преноси агенција Франс прес.

Руски приходи од фосилних горива долазе на првом месту од продаје сирове нафте (46 милијарди), а затим следе гас, нафтни производи, течни природни гас (ЛНГ) и угаљ, преноси Гардијан.

Чак и док је руски извоз опао у мају, а земље и компаније су избегавале њене испоруке због инвазије на Украјину, глобални раст цена фосилних горива наставио је да пуни благајну Кремља, при чему су приходи од извоза постали рекордно високи.

Просечне извозне цене Русије биле су око 60 одсто више него прошле године, према Центру за истраживање енергије и чистог ваздуха.

Неке земље су повећале своје куповине од Москве, укључујући Кину, Индију, Уједињене Арапске Емирате и Француску, додаје се у извештају.

ЕВРОПСКА УНИЈА ПРЕД КОЛАПСОМ

Трикови више неће радити, пораз је неизбежан …

 

 

Руски економиста Михаил Хазин говорио је уживо на радију „Москва говори“ о неизбежном поразу Европске уније у економском рату са Русијом.

„Наравно, да су нас победили, узели би наше угљоводонике практично бесплатно. Али трикови више неће радити. Чињеница да су одавно хтели да уведу санкције је очигледна. Прва четири пакета су се очигледно припремали много пре почетка специјалне операције”, рекао је стручњак.

Економиста Михаил Хазин је такође додао да Европска унија не би могла да задржи своју економију на садашњем нивоу без руских ресурса.

„Међусобна интеракција држава у ЕУ биће крајње безначајна са становишта домаћих економија. Ово не може да функционише, зато кажем да еврозоне више неће бити”.

“Они немају сопствене ресурсе, већ су изгубили у економском рату са Русијом, а у овој ситуацији неће моћи да опстану. Имао сам идеју да ће у своју зону укључити француску Западну Африку, али је већ сада јасно да то не иде – ЕУ нема ресурсе да задржи све земље на окупу“, закључио је он.

Поштовани читаоци, на нашем Телеграм каналу можете пратити наше најбоље вести као и оне које не објављујемо на другим мрежама због специфичног садржаја.

ОТКРИЋЕ ВЕКА: Тумор нестао код свих пацијената који су добили нови лек

Да ли ће фармацеутска мафија ово зауставити?

Група од 12 пацијената са поодмаклим канцером ректума добила је нови имунотерапијски лек „достарлимаб“, а тумор је нестао код сваког од њих, при чему није било никаквих нуспојава, наводи у студији објављеној недавно у угледном часопису.

Према студији објављеној у издању „The New England Journal of Medicine“, пацијенти су примали „достарлимаб“ сваке три недеље у периоду од шест месеци. Нови лек развио је Тесаро, америчка биотехнолошка компанија коју је фармацеутски гигант ГСК 2019. године купио за 5,1 милијарду долара.

Коаутор студије др Луис А. Дијаз млађи рекао је да верује да се „овако нешто догодило први пут у историји истраживања тумора“.

Како преносе медији, лекари и научници наставили су да прате свих 12 пацијената месецима по завршетку терапије и резултат је био „фантастичан“. Пола године након примања лека, није било назнака да се рак некоме вратио.

Од примања лека ниједан од пацијената није ишао ни на хемотерапију нити на операцију уклањања тумора, објавио је онколошки центар Memorijal Sloun ketering.

Научници ипак наглашавају да се студија спроведена на малом узорку од само 12 пацијената, што значи да је потребно спровести студије на знатно већем броју испитаника како би се потврдила ефикасност и безбедност новог лека.

Коауторка студије, онколог др Andrea Cercek рекла је да лекари нису очекивали овакав успех лека.

„Овако нешто нисмо никад раније видели. Онколози сањају о оваквим резултатима“, рекла је она и појаснила да „достарлимаб“ откључава природни имуносистем тела и омогућава му да се бори са тумором“.

Према њеним речима, лек делује на специфичне ћелије рака којима недостаје ген који им пак омогућава да поправе властити ДНК, што на крају доводи до мутација.

„Кад дајемо имунотерапијски лек као што је достарлимаб, имунолошки систем може да види ћелије тумора и уклони их. Оно што је толико фасцинантно је да је нови лек елиминисао рак, тумор је напросто нестао“, рекла је др Церцекова.

ОВО ЈЕ КРАЈ ЗАПАДНИХ ФИНАНСИЈСКИХ МАНИПУЛАЦИЈА

Кина позвала Русију да подржи увођење јуана као светске валуту

Дани доминације долара на светској сцени су одбројани. Русија се заједно са својим партнерима из БРИКС-а спрема да спроведе „кинески сценарио“ и сруши хегемонију америчке националне валуте. Ово пише америчко издање The Coin Republic.

Како наводи The Coin Republic, стручњаци из Кине обратили су се лидеру Руске Федерације Владимиру Путину и шефовима других земаља чланица БРИКС-а са захтевом да размотре њихов план за дедоларизацију светске економије.

Иако се „кинески сценарио“ не може брзо применити, биће потребно неко време, али ће се на крају „проблематична глобална хегемонија“ долара срушити.

Стручњаци су предложили да се супротставе зависности земаља БРИКС-а од финансијских система којима доминирају Сједињене Државе.

Како је приметио један од чланова кинеске експертске групе, Cao Iuanzheng, Америка користи ове системе као алате за задовољавање својих домаћих потреба. Рад у таквим условима чини земље БРИКС зависним од САД, са свим последицама које из тога произилазе.

The Coin Republic је нагласио да је недавна ситуација са америчким санкцијама против Руске Федерације још једном потврдила да суверене земље не би требало да користе финансијске системе Америке. У оквиру кампање против руских санкција, САД су блокирале руске доларске резерве.

„Ово замрзавање резерви је сигнализирало да долар више није неутрална валута“, наводи се у публикацији.

Због тога су кинески стручњаци предложили да Русија подржи „кинески сценарио“ за дедоларизацију светске економије.

У оквиру овог плана, земље БРИКС-а ће међусобно трговати и обрачунавати се не у доларима, већ у јуанима. За спровођење овог плана, Руска Федерација мора да постигне одговарајући споразум са партнерима из БРИКС-а.

„Кинески јуан је прилично популаран у различитим земљама и регионима света. Најмање је доминатан у државама које учествују у пројекту Један појас, један пут. Стога, јуан може постати снажна алтернатива долару“, пише The Coin Republic.

БЕС У РУСИЈИ: „Неће Сармат од вас тражити сагласност за прелет“

 

 

Вест да су Бугарска, Северна Македонија, Румунија и Црна Гора забранили прелет авиона руског шефа дипломатије усталасала је Москву.

Док су у ЕУ и НАТО поздравили одлуку те три чланице да забрани прелет Сегеју Лаврову према Београду, у Москви су реакције другачије.

Директор државне севмирске агенције Роскосмос Димитри Рогозин је преко Твитера исказао гнев према ове четири државе и посало им поруку са једном речју „Сармат“.

Наиме, он је на Твитеру написао поруку следеће садржине, коју су неки схватили као претњу, други, као срџбу, а трећи као неукусну шалу и провокацију, што зависи од угла ко, како гледа.

„Оно што је добро је „Сармат“? Неће да тражи (мисли вероватно на Сергеја Лаврова) сагласност за летење од кукавичких Бугара, осветољубивих Румуна и Црногораца који су издали нашу заједничку историју, Као и остали, Швеђани.

Иначе, Рогозин често у иступима на Твитеру спомиње балистичке ракете , па је пре неколико година Западу честитао Нову годину са деда мразевима поред балистичке ракете Топољ М.

Такође као директор војнопривредног сектора и шеф делегације Русије при НАТО често је у својим ставовима одапињао „отрвоне стреле“ и коментарисао дешавања на релацији Русија-Запад, исмевајући или критикујући Запад.

НЕМАЧКА У КОЛАПСУ ЗБОГ САНКЦИЈА ПРЕМА РУСИЈИ

Све ће платити крајњи купци: Руске гасне санкције коштаће Немачку милијарде.

Немачка се суочава са рекордним дугом од 2,38 билиона евра, који ове године наставља да расте.

Немци би могли скупо да плате санкције Русији, јер ће гас коштати додатних пет милијарди евра годишње.

Руске санкције против Гаспром Германије и његових подружница могле би немачке пореске обвезнике и кориснике гаса коштати додатних пет милијарди евра годишње, пише недељник Welt am Sonntag.

Русија је у мају одлучила да престане да снабдева компанију Гаспром Германиа, која је била немачка подружница Гаспрома, након што је Берлин ставио фирму под повереничко управљање због руске инвазије на Украјину.

Од тада је савезни енергетски регулатор, који делује као повереник, морао да купује заменски гас на тржишту како би испунио уговоре о снабдевању с немачким комуналним предузећима и регионалним добављачима.

Wелт ам Соннтаг наводи да министар привреде Роберт Хабек процењује да је потребно додатних 10 милиона кубичних метара дневно, што би тренутно коштало око 3,5 милијарди евра годишње. Даљњи трошкови произлазе из пуњења складишта природног гаса Рехден које је Хабек наручио у среду.

Лист такође наводи да ће се додатни трошкови од октобра пребацити на добављаче енергије и крајње купце.

Министарство привреде одбило је да коментарише размере насталих трошкова, пише Wеlt ам Соннтаг, а преноси Ројтерс.

Влада канцелара Олафа Шолца додала је том високом јавном дугу даљих 139 милијарди евра новог задуживања за потребе буџете за 2022. годину уз објашњење да је задуживање потребно због додатних издатака као последица пандемије и украјинске кризе.

Тиме ће нови дуг Немачке порасти на 2,619 билиона евра.

Званичници се надају да ће привреда успети да се опорави и да ће, кроз приходе, земља моћи да враћа кредите.

Уколико се у томе не успе, према експертима, једини излаз остају повећање пореза, стриктне мере штедње и даље задуживање.

Шеф економског института „Ифо“ Клеменс Фист указује да постоји још „скривених“ дугова, који представљају оптерећење по буџет.

„Тако су се права на пензију за државне службенике нагомилала у билионској вредности. Држава, пошто није стварала посебне фондове за то, мораће те скупе пензије да покрије из прихода од пореза“, објаснио је Фист.

Он указује да велики дугови спречавају смањење пореза.

Експерти упозоравају да ће наредних година порасти камате на државне обвезнице што ће даље повећати задужење.

У Давосу представљен нови сатанистички програм за контролу људи- КАРБОНСКИ ОТИСАК

 

Пошто су милијардери из Давоса најавили глад у свету и као решење за то предложили људима да једу црве и бубе, данас су представили и програм за бољу контролу те гладне руље звани Карбонски отисак.

Према Мајку Евансу, председнику Алибаба групе, нова платформа за „усклађеност са друштвеним прописима“ је већ тестирана у кинеским градовима и предочена као нови талас будућности.

„Развијамо могућност да потрошачима меримо карбонске отиске, које остављају свуда за собом. Шта то значи? Знаћемо где путују, како путују, шта једу, на шта троше, како проводе време…“, најавио је милијардер на Светском економском форуму Клауса Шваба.

Алибабина технологија праћења карбонског отиска је представљена као платформа за ”стимулисање људи да усвоје ниско-карбонско понашање и буду еколошки одговорни“.

Очекујте да ћете зарадити 200 карбонских кредита када полижете свој тањир и 554 кредита ако идете подземном железницом, према систему мерења који је осмислило сертификационо тело CEPREI са седиштем у Гуангзхоуу, у партнерству са Alibaba Cloud.

У реалности, циљ платформе је да људе већ довољно затуцане  одобровоље да буду доушници режиму тако што ће сами себе да „друкају“ шта раде, једу, пију…

Свака активност је претворена у виртуелне карбонске кредите, а затим ће се „инфлуенсери“ на буџету агресивном пропагандом побринути да је сви почну да користе ову апликацију, нарочито млади који хоће да буду „ин“. Они који ово прихвате ће себе називати освештеним еколозима ложиће себе и друге да се на овај начин бори против климатских промена (док се Алибаба возика приватним млазњаком и загађује планету), а свако ко се буде опирао Алибабином програму контроле људи биће проглашен за затуцаног равноземљаша.

Више од 1.492 компаније и заједница користе ову платформу, која им је помогла да уштеде око 394.000 тона емисије карбон диоксида, израчунао је прецизно Алибаба док је авионом јездио ка Давосу.

Систем је наводно тестиран на становницима код Шенжена. У пилот програму, 589 становника заједнице добило је ‘личну карбон карту за праћење потрошње енергије и емитовања угљеника’, чиме је наводно уштеђено пријављених 37,77 тона емисија угљеника.

Колико троше карбонских отисака силни загађивачи по Кини и у свету, у власништву глобалиста из Давоса, то Алибаба још није израчунао.

Украјина трпи страшан пораз, пропаганда то неће променити

 

 

Амерички војни аналитичар је рекао да Украјина трпи „страшан пораз“ на истоку и да никаква пропаганда Кијева то неће променити.

Амерички аналитичар Скот Ритер на РТ је прокоментарисао недавни снимак украјинских милитаната, где група војника носи гранични стуб, наводно у близини Харкова на граници са Русијом.

„15. април или 15. мај, није битно (Оружане снаге Украјине су саопштиле да је снимак снимљен 15. маја, али аутор снимка каже 15. април).

Није битно ни присуство украјинских трупа на граници са Русијом код Харкова. То ни на који начин не утиче на стратешки резултат“, наглашава он.

Ритер је такође рекао да су оптужбе на рачун Русије да користи фосфорну муницију против милитаната на Азовсталу безначајне. Према његовим речима, на снимку се види употреба шкољки магнезијума, а не фосфорних.

АМЕРИКА СПРЕМА БИОЛОШКИ РАТ ПРОТИВ ЧОВЕЧАНСТВА

ПОД КОНТРОЛОМ ПЕНТАГОНА 336 ЛАБОРАТОРИЈА

Сједињене Државе јачају свој војно-биолошки потенцијал у различитим деловима света, користећи рупе у међународном законодавству, изјавио је начелник радијационе, хемијске и биолошке заштите Оружаних снага РФ, генерал Игор Крилов.

 

Позивајући се на податке Министарства спољних послова Кине, Кирилов је навео да се под контролом Пентагона налази 336 лабораторија у 30 држава које делују ван националне јурисдикције.
Само у пограничним територијама Русије и Кине има 60 таквих објеката који су модернизовани од 2005. године средствима америчког Министарства одбране.

Амерички војни биолози запослени у грузијском „Центру Лугара“ заобилазе тамошње законодавство, користећи дипломатски имунитет, рекао је Кирилов. Он је навео да је тај дипломатски имунитет предвиђен споразумом две земље из 2002. године.
Кирилов је указао и на документ упућен Министарству здравља Грузије који потврђује да су обавештени о превозу биоматеријала дипломатским каналима без провере.

„То дискредитује појам дипломатског имунитета и омогућава представницима Оружаних снага САД да извршавају задатке и испуњавају налоге своје владе заобилазећи грузијско законодавство“, нагласио је генерал.

Он је говорио о ширењу афричке свињске куге из Грузије у Русију, земље Европе и Кину од 2007. године. На територији тих држава у тестовима заражених животиња идентификован је сој овог вируса идентичан соју ‘Грузија-2007’.

„Директна економска штета само руских предузећа од те болести износила је више од 100 милиона долара, а посредни губици премашили су 500 милиона долара“, додао је он. Русија са високим степеном вероватноће може да тврди да је веома заразан сој афричке свињске куге био произведен у једној од биолабораторија под контролом Пентагона, рекао је Кирилов на неформалној седници Савета безбедности УН. Кирилов је, такође, упозорио да се у региону око „Центра Лугара“ посебно драстично погоршава ситуација по питању болести које преносе инсекти.

Према подацима са сајта Европског центра за контролу и профилаксу болести, долази до премештања различитих врста комараца који су се раније сретали само у јужним државама, из Грузије у Русију. Такође, ширење крпеља било је узрок појаве конгоанско-кримске хеморагијске грознице у Ставропољској и Ростовској области.

Војни биолози САД показују посебно интересовање за атипичне облике куге а потрага се врши по целој територији Грузије, па и на границама са Русијом, додао је он. Према речима Кирилова, усмереност рада америчких војних биолога у Грузији није у складу са постојећим проблемима здравственом плану у тој земљи, међу којима су главни: туберкулоза, AIDS, коронавирусне инфекције.

Пет милијарди долара за финансирање

Кирилов је рекао да је укупна сума средстава за финансирање организација повезаних са програмом изградње биолошких лабораторија по целом свету, а под контролом Пентагона, премашила пет милијарди долара од 2005. године.

Главни извођачи тих послова су „Метабиота“, „Блек енд вич“, „ЦХ2М Хил“, чији је задатак изградња био-објеката и испорука опреме за биолабораторије Пентагона по целом свету. Непосредно учешће у реализацији програма има Министарство одбране Америке, Агенција за међународни развој, Фонд Џорџа Сороша, Центар за контролу и профилаксу болести САД и друге организације.

За научно покровитељство задужени су истраживачки центри, укључујући Националну лабораторију у Лос Аламосу која је радила на нуклеарном оружју у оквиру „пројекта Менхетен“, као и Еџвудски хемијско-биолошки центар копнених снага САД .

ИДЕОЛОГ ГЛОБАЛИСТА И САТАНИСТА ОДАО ПРИЗНАЊЕ СРПСКОМ ВЕЛЕИЗДАЈНИКУ

КЛАУС ШВАБ ЧЕСТИТАО ВУЧИЋУ

 

 

Председник Србије Александар Вучић примио је честитку оснивача и извршног председника Светског економског форума (WEF) Клауса Шваба поводом победе на председничким изборима.

– Честитам Вам поновни избор за председника Србије и победу Српске напредне странке на парламентарним изборима. Ови резултати су још један доказ економског и друштвеног развоја Србије под Вашим руководством. Желим Вам успех у овом новом мандату – навео је Шваб у честитки.
Он је додао и да Светски економски форум остаје посвећен даљем јачању односа које је годинама развијао са Србијом, што су, како је навео, потврдили успостављањем Центра Светског економског форума за четврту индустријску револуцију у Србији, саопштила је прес-служба председника.

Наци амбасадори и њихова мрежа потурица на челу с Вучићем нам спремају пакао

Мафија је добила изборе, народ је изгубио Србију, Србија је изгубила државу. Сада је ваљда јасно да је једино свеопшти бојкот био добитак.

Вођа је добио жељених пет година без плеј-офа, а „опозиција“ се накачила на буџет. ЕУ је издејствовала „демократски“ парламент, а Америка ће опет креирати Владу.

ИСТИНА О ИВЕРМЕКТИНУ

Страни капитал добио је плодну земљу на тацни, а мафија нови пљачкашки мандат. Вук се ослободио Поноша, док је Курти сачувао српске издајнике. Заветница је постала „фактор“, Брнабић смењује Ђурића, Ивица слави руских 3% у минут до дванаест, а Мађари су постали сила.

Ипак, Вођа нема апсолутну већину и мораће да се ценка. На ћуприји га чекају Зорана, Хил и Ивица. Зорана и Хил не варе Ивицу, па и Вођа га се помало гади, али шта вреди ако Ивица можда има кључ од Београда, па очекује да се брава подмаже и премијерски портал тихо отвори? Вођи и Хилу треба глуп и послушан премијер који се не буса у руске груди, Чале, или тако нешто, па испада да је Ивица можда труба, јер конкуренција је баш велика.

Вођа је опет најавио – планира да се дистанцира и опере од својих сендвичара. Натовариће им на врат да плате за његов криминал. За промену и Устав ће да поштује, а керови ће се међусобно немилосрдно уједати за позиције и празан фрижидер. Рио Тинто ће ископати пут у средиште земље, Кинези ће да попију Пек и Смедерево, а Потај Чука има да исчука Жагубицу и Хомоље. Опозицији ће у парламенту да искључују микрофон, пљују, вређају и избацују, али, зато ће гладна чеда мајку-буџет сисати.

Научите ту лекцију већ једном – мафија се не добија гласањем, а гласови се не добијају на гласачким местима, већ у Службеном гласнику, РИК-у и ГИК-у. У мафијашким „демократијама“ није важно ко и како гласа, већ ко штампа и броји!

Сви учесници избора су на добитку, једино је Србија изгубила! Можда и Ивица пукне, колатерално, због руских 3%. Безразложни превремени парламентарни избори и неодржавање председничких и парламентарних избора на целој територији Републике Србије, уз повлачење РИК-а у илегалу, те масовна изборна застрашивања, махинације, крађе и преваре, учинило је да владавина права буде нокаутирана, а фактичко цепање државне територије цементирано.

Претходни референдум био је увод у деструкцију уставног поретка и територијалне целовитости, којим је Вучић без икаквог отпора тзв. „опозиције“ откинуо АП КиМ од Србије, а продају оверио састанком са делом својих косовских Срба који су послушно остали у систему изградње и развијања независних „косовских“ институција.

Чланови Вучићеве преторијанске криминалне гарде, један по један, полако излазе из затвора у које су шминкерски смештани.

Србија се од државе преводи у мафијашку екстериторију меделинског типа којом владају неколицина амбасадора и њихова мрежа потурица, а народу се убризгава имунитет крда. Пелене ће бити потребне сваком човеку који није постао војник мафије.

Сада ће бити Сизифов посао поново покренути грађане и ослободити их од новог таласа страха којим ће их засути острвљена мафија.

СВЕТЛО СИЈА ЈОШ ВЕЋИМ СЈАЈЕМ
Након што је Јутјуб угасио канал ТВ Светло, отворен је нови канал ТВ СВЕТЛО СРБИЈЕ

Глобалисти и сатанисти не знају да НИКО НЕ МОЖЕ ДА УГАСИ СВЕТЛО

Силе таме и мрака, у свом очају, јаду и незнању, покушале су да угасе Светло, не знајући да је Светло створио Творац Универзума и да СВЕТЛО НИКО НЕ МОЖЕ ДА УГАСИ. На сваки њихов покушај увођења таме и мрака, добиће још већу и снажнију количину енергије Светла, све док не буду потпуно ослепљени и спаљени. 
 Сви који мисле да могу да угасе Светло, нека се сете речи божјих:
НЕКА БУДЕ СВЕТЛОСТ! И БИ СВЕТЛОСТ! И виде Бог да је Светлост добра, и растави Бог Светлост од таме. И Светлост Бог назва дан, а таму назва ноћ. И би вече и би јутро, дан први.
И би прва емисија новог Светла – ТВ Светла Србије, зато што Светло наставља своју светлу мисију и зато што СВЕТЛОСТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ УГАСИ.

ПРИДРУЖИТЕ СЕ СВЕТЛУ! БУДИТЕ ДЕО СВЕТЛОСТИ. ПОДЕЛИТЕ СА ПРИЈАТЕЉИМА ОВАЈ ВИДЕО И КЛИКНИТЕ ОПЕТ НА SUBSCRIBE И НА ЗВОНЦЕ.

Учланите се у Покрет Светло и испуните приступницу на сајту: https://www.pokretisvetlo.com/ На сајту Покрета Светло пратите најновије вести из земље и света и посетите продавницу ТВ Светла.

ПОМОЗИТЕ РАД ПОКРЕТА СВЕТЛО И ТВ СВЕТЛО И УПЛАТИТЕ ЧЛАНАРИНУ И ДОНАЦИЈУ НА:

– динарски рачун број: 340 – 11022913 – 43, шифра 289, прималац Покрети Светло, Београд – PAYPAL на адресу: donacije@pokretisvetlo.com

СЛЕДЕЋИ ПОТЕЗ ЛУДАКА И ГЛОБАЛИСТА ЈЕ СВЕТСКИ ХАОС И ГЛАД

НОВА АГЕНДА опет почиње из Кине – увод у искључења струје у целом свету

Крајем септембра 2021. у светским медијима појавили су се први званични извештаји о озбиљном енергетском дефициту у НР Кини, а од тада су у врху најважнијих вести. Првог дана октобра је једна област у Немачкој дала грађанима упутство како да “кувају и греју се без струје”, упозоравајући на могућност да најразвијенија земља Европе остане у потпуном мраку. А, портапрол глобалиста Клаус Шваб је још пролетос све то најавио, баш као што је најавио и корона пандемију неколико месеци пре “зараженог слепог миша из Вухана”.

Постоји неколико теорија о томе зашто се Кина суочава са великим дефицитом електричне енергије и прети јој општи колапс? Народна Република Кина има довољно природног богатства и нема дефиците струје, а он је у теорији немогућ јер ће приватни произвођачи, видећи знаке вакуума на тржишту, одмах покушати да зараде на томе. Ако је проблем саботажа – матична комунистичка партија ће одмах решити сваки проблем. Стога се поставља питање шта би био разлог за дефицит угља у НР Кини? У кинеским и светским медијима се наводи као најлогичније објашњење да је проблем узрокован свађом с Аустралијом, корона пандемијом, прекидима снабдевања и другим невољама. Аустралија је трећа или четврта на свету по расположивим резервама угља, с рударством је све у реду на глобалном нивоу и знатан део извози у Кину.

Такође, чињеница је да НР Кина на другом или трећем месту по резервама угља на свету, а у погледу производње, Кина је генерално број један. Стога и кад би обуставили увоз из Аустралије, не би било неких катастрофалних последица.

Зато се родила друга теорија нестанка струје – нарочито после најаве Клауса Шваба – нова агенда глобалиста за урушавање светске инфраструктуре и гурања света у хаос. Прво ће да „искључе“ Кину, затим друге земље и треће и – на крају – светла неће бити нигде у свету. Баш као што је и корона вирус кренуо прво из Кине…

Електрична енергија је у данашњем свету – све. То није само светло којим нас је обасјао Тесла. Од струје нам у 21. веку зависи посао и плата, грејање и исхрана,  хигијена и здравље, снабдевање, све финансијске трансакције и комуникација са спољним светом и најближима.

ВУЧИЋЕВА СРБИЈА: Пола милиона грађана Србије живи у апсолутном сиромаштву

Ризик од сиромаштва и даље је велики у целој Европи, а грађани Србије су међу последњима који себи могу да приуште живот достојан човека и налазе се у категорији с државама у којима је сваки четврти, чак и трећи становник у ризику од сиромаштва, показују подаци Евростата.
Само Војводина има мањи проценат становништва у ризику од сиромаштва (између 24,5 и 36 одсто), док су централни и јужни део Србије (више од 36 процената) на истом нивоу, као и делови Бугарске и Румуније, Турске, Северне Македоније, али и неколико региона Италије и Шпаније. 

 Према прогнозама Светске банке, број сиромашних у Србији могао би да се повећа за додатних 125.000–327.000, услед економског шока, у зависности од тога колико буде трајала криза изазвана ковидом 19.

Статистика показује да већ пола милиона грађана живи у апсолутном сиромаштву, с мање од 12.286 динара месечно, а чак четвртина, што је око 1,6 милиона људи, јесте у ризику од сиромаштва, с мање од 19.391 динар месечно.

Close Menu