1. СРБИЈА – Независна и суверена држава. 

2. ДРЖАВА – правна, модерна, ефикасна, јефтина и социјално уређена.

3. КОСОВО И МЕТОХИЈА – Србија никада неће признати независност Косова. Бриселски споразум се раскида. Србија ће улагати средства у привреду српских општина на Космету. Разговори са Приштином само под покровитељством УН.

4. РЕПУБЛИКА СРПСКА – Чврсто повезивање са привредом РС и стварање јединственог привредног, финансијског и тржишта радне снаге.

5. ЦРНА ГОРА – специјалне привилегије за Србе из ЦГ у здравстваној, образовној, социјалној и културној заштити.

6. РЕГИОН – Увођење принципа реципротитета према свим државама у региону.

7. НАТО ПАКТ – Србија никада неће ући у НАТО и раскидају се сви потписани уговори.

8. ЕВРОПСКА УНИЈА – Сматрамо да под садашњим условима не треба ући у ЕУ, али ћемо по том питању одржати референдум. Са свим земљама ЕУ наставићемо да одржавамо привредну и културну сарадњу.

9. ЕВРОАЗИЈСКА УНИЈА – Организује се Референдум о уласку у ЕАУ.

10. ММФ – Србија одустаје од дањег аранжмана са ММФ и тражи отпис дела дугова због примене погрешног економског концепта и тражи за преостале дугове репрограм.

11. НАРОДНА СКУПШТИНА – Смањује се број посланика на 72 посланика из Србије и 6 посланика из расејања. Уводи се СЕНАТ – 24 сенатора из Србије и 6 сенатора из расејања. Сенатори нису плаћени.

12. ИЗБОРНИ СИСТЕМ – Увођење једнокружног већинског система, грађани гласају за личност, уместо за политичку странку. Коренита промена политичког и изборног система. Сређивање бирачких спискова и доношење новог изборног закона.Избори се одржавају сваке две године.

13. ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ – Бира се на две године на непосредним изборима.

14. ПОДЕЛА ВЛАСТИ – Власт се дели на законодавну, извршну и судску.

15. ВЛАДА НАЦИОНАЛНОГ СПАСА – Премијер, два потпредседника и 9 министара. Забрањује се рад странаца у Влади. Влада се бира на две године.

16. НАРОДНА БАНКА – Уместо мењачнице НБС се претвара у модерну кредитно-монетарну институцију, која ради у складу са програмом Владе националног спаса, свим странцима се забраљује дањи рад у НБС. Гувернер се бира на три године.

17. ОДБРАНА – Оснива се Српска армија – СА. Наоружава се СА најсавременијим војним наоружањем. СА има 100.000 вјника у свом сталном саставу. Обавезно служење војног рока у трајању од 6 месеци.

18. ТЕРИТОРИЈАЛНА ОДБРАНА – Оснива се ТО и организује по локалним самоуправама. ТО у свом саставу има 1,5 милиона људи које може да организује за потребе СА у случају избијања рата.

19. ЦИВИЛНА ЗАШТИТА – Успостављање модерне, ефикасне и јефтине ЦЗ ради помоћи становништву у случају великих поплава, пожара, суша или другим ванредних околности.

20. ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА – Србија се децентрализује на начин да у локалној самоуправи остаје 75% свих прихода, док се преосталих 25% прихода пребацују на Републику.

21. ВОЈВОДИНА – Аутономија Војводине је историјска чињеница. Децентрализација Војводине на начин да 75% прихода остаје локалним самоуправама, 20% се пребацује Републици и 5% покрајинској власти.

22. ФОРМИРАЊЕ ФОНДОВА ЗА НЕРАЗВИЈЕНЕ ОПШТИНЕ – Ради подршке брзом економском развоју неразвијених општина и њиховом укључивању у брзи привредни развој.

23. РАШКА (САНЏАК) –  Отварање Републичког фонда за развој привреде Рашке- Санџака, ради превазилажења садашње велике незапослености и све већих међунационалних тензија.

24. ВРАЊСКА ДОЛИНА – Остварање Републичког фонда за развој привреде Врањске долине, ради превазилажења садашње велике незапослености и све већих међунационалних тензија.

25. ОБРАЗОВАЊЕ – Бесплатно образовање и темељна реформа образовања. Организовање летњих образованих кампова за младе из државе и расејања.

26. ЗДРАВСТВО – Обезбедити здравствену заштиту свим грађанима Србије и реформа здравства, здравствене заштите и здравственог осигурања.     

27. СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА – Социјална заштита сиромашних и социјално угрожених породица, обезбеђивање бескућника, просјака и искорењивање глади у Србији, као и омогућавање помоћи лицима са посебним потребама.

28. КУЛТУРА – Афирмација истинских система вредности и повећање издвајања средстава на 5% БДП

29. ИНФОРМИСАЊЕ – Сви медији су слободни са јасном и познатом власничком структуром.

30. ФИЗИЧКА КУЛТУРА –Коренита промена односа физичке културе као предуслов менталногог здравља нације.

           

Close Menu